Patiszonropogós

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 közepes patiszon
  • 1 db nyers tojás
  • 1 db főtt tojás liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • bors
  • vegeta

Elkészítése:

A patiszont meghámozzuk, kimagozzuk, apró kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük.

Leszűrjük botmixerrel pépesítjük ízlés szerint ízesítjük.

A tojásokat is beleforgatjuk a főttet apróra vágjuk és annyi lisztet adunk hozzá, hogy evőkanállal apró galuskákat tudjunk szaggatni.

Forró olajban kisütjük és még melegen reszelt sajttal megszórjuk.

Tipp:

Önálló ételként vagy köretnek is tálalhatjuk.