Hozzávalók:
Bundához:
Forgatáshoz:
Sütéshez:
Elkészítése:
Legelőször a megtisztított cukkinit sajtreszelőn lereszeljük, ha zsenge, a héját nem szükséges eltávolítani. Meghintjük sóval és hagyjuk állni. A husikat kicsit kiklopfoljuk és besózzuk. A forgatáshoz egy tálkába szórunk 3 evőkanál lisztet. A sütéshez az olajat felforrósítjuk.
Ha a cukkini levet eresztett, jól kicsavarjuk, és egy tálkába rakjuk.
Beleütünk két tojást, hozzáadunk egy csipet sót, egy csipet borsot, egy teáskanál fokhagymakrémet (esetleg belezúzzuk a fokhagymákat) és jól összekeverjük.
Fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet, közben keverjük és legvégül a tejjel hígítjuk.
A husikat először megforgatjuk a lisztben, majd a cukkinis masszában, kicsit lecsöpögtetjük és a forró olajban közepestől kisebb lángon mindkét oldalukat barnára sütjük.
Az olajból kiemelt szeletek bundája keménynek tűnhet, erre jó megoldás, ha konyhai papírtörlővel bélelt fedeles jénaiba rakjuk, míg ki nem sül az összes. Ott jól átgőzölődnek , a karaj is puhul még, sőt kellőképpen meleg is marad a sütés végére.
Ha már a fülünkön is a cukkini folyik, akkor minden ételbe csurran egy kevéske. Nem volt ez másképp ezzel a bundás karajjal sem. Mondanom sem kell, hogy nem rontotta el. A husi tökéletesen puha, szaftos volt a cukkinis kéreg alatt. A gyerekek kedvéért sült krumpli volt hozzá a köret, de kipróbáltuk úgy is, hogy a tetejére fokhagymás tejfölt kentünk és megszórtuk reszelt sajttal. Hm, fincsi volt :-)