Kasnocken

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Nokedlihez:

  • 11 ek FreeFrom gluténmentes liszt
  • 2 ek kukoricaliszt
  • 3 tojás
  • 4 dl víz
  • 3 csipet só

A Kasnocken-hez:

  • 30 dkg holland gouda sajt
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 kisebb csokor snidling

Elkészítése:

Összekeverem a hozzávalókat a nokedlihez – aki nem gluténérzékeny az készítsen hagyományos nokedli tésztát – forrásban lévő sós vízbe szaggatom és készre főzöm.

Egy fej vöröshagymát karikára vágok és forró olajban kisütöm, majd ezt használom a díszítéshez!

A maradék két fej vöröshagymát lereszelem nagy lukú sajtreszelőn, serpenyőbe teszem, némi zsiradékon meg pirítom, hozzáadom a kifőtt nokedlit, így is pirítom néhány percig, majd hozzá adom a reszelt sajtot, a snidlinget és fedő alatt – néhányszor átkeverve – további 10 percig sütöm.

Ha elkészült, az előre elkészített hagymakarikákkal és apróra vágott snidlinggel tálalom.

Jó étvágyat! :)