Diós kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 5 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 10 kávéskanál főzött feketekávé
  • 10 dkg darált dió
  • 3 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor

Krém:

  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája

Máz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg margarin

Díszítés:

  • dió

Elkészítése:

A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral és a kávéval habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a diót. A tojás fehérjét kemény habbá verjük,majd óvatosan az előzőekhez keverjük.

A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt kisütjük. Hűlni hagyjuk.

A krémhez 2 dl tejet felforralunk. 1 dl tejben elkeverjük a lisztet,a vaníliás cukrokat és a felforralt tejjel sűrűre főzzük. A vajat,a margarint,a tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük,majd összedolgozzuk a főzött krémmel.

A tésztalapot megkenjük a krémmel.

Gőz felett megolvasztjuk a csokit és a margarint.Majd a masszával bevonjuk a süti tetejét.Tetszés szerint dióval díszítjük.

Jól lehűtjük,majd forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.

Tipp:

A főzött krémet vaníliapudinggal is lehet helyettesíteni.

A tojássárga helyett 2 evőkanálnyi rumot is használhatunk.