Gombás, májas csirkemell őzgerincben

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell filé
  • 3 db csirkemáj
  • 10 dkg kockázott bacon
  • 4 db közepes gomba
  • 2 tojás
  • 5 ek tejföl
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 ek liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csomag szeletelt bacon

Elkészítése:

A csirkemellet csíkokra szeleteljük. A gombát nem túl apróra felvágjuk és kevés olajon megpirítjuk.

Az összes hozzávalót a szeletelt bacon kivételével összekeverjük egy tálban.

Az őzgerincet bacon csíkokkal kibéleljük, úgy hogy a szélén túllógjon, majd beleöntjük a masszát. A kilógó részt ráhajtjuk és előmelegítette sütőben, 180 fokon, 40 percig sütjük.

Tipp:

Melegen hasábburgonyával tálaljuk, de hidegen, salátával a hidegtál dísze lehet.