Hozzávalók:
Elkészítése:
A tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízbe teszem és 9-10 perc alatt készre főzöm, majd ha elkészült, hideg vízben alaposan leöblítem, hogy ne álljon össze.
Miközben a tészta fő, felpirítom az apróra vágott kolozsvári szalonnát és a sonkát (egy szeletett nagyobbra vágok mint a többit, így sütöm meg és majd ezt használom a díszítéshez), valamint egy tálkába összekeverem a tejfölt (az eredeti recept szerint főzőtejszínnel készítik, de az én pocakom a laktózmenteset sem bírja)a két tojás sárgáját és a reszelt fokhagymát.
Az alaposan leöblített tésztát hozzáadom a pirított szalonnához/sonkához és néhány percig tovább pirítom, majd leöntöm a szósszal, átforgatom néhányszor és forrón, sajttal megszórva a szervírozáshoz félretett sonkával tálalom.