Carbonara

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 csomag spagetti tészta
  • 5-6 szelet serrano sonka
  • 1 vékony csík kolozsvári szalonna
  • 2 kis pohár laktózmentes tejföl vagy 2 dl főzőtejszín
  • 2 tojás sárgája
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízbe teszem és 9-10 perc alatt készre főzöm, majd ha elkészült, hideg vízben alaposan leöblítem, hogy ne álljon össze.

Miközben a tészta fő, felpirítom az apróra vágott kolozsvári szalonnát és a sonkát (egy szeletett nagyobbra vágok mint a többit, így sütöm meg és majd ezt használom a díszítéshez), valamint egy tálkába összekeverem a tejfölt (az eredeti recept szerint főzőtejszínnel készítik, de az én pocakom a laktózmenteset sem bírja)a két tojás sárgáját és a reszelt fokhagymát.

Az alaposan leöblített tésztát hozzáadom a pirított szalonnához/sonkához és néhány percig tovább pirítom, majd leöntöm a szósszal, átforgatom néhányszor és forrón, sajttal megszórva a szervírozáshoz félretett sonkával tálalom.