Makói tojásos csirkemell, hagymás tartármártással

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 3 dl tej
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 3 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • 5 csapott ek finomliszt
  • 7 ek zsemlemorzsa
  • 5 dl napraforgó olaj

Tartármártáshoz:

  • 3 dl tejföl
  • 4 ek majonéz
  • só ízlés szerint
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 kk citromlé
  • 1 közepes vöröshagyma

Elkészítése:

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. Sós, zúzott fokhagymával ízesített tejben legalább 2 órán keresztül állni hagyjuk.

A tojásokat felverjük, belekeverjük a megtisztított, kockára vágott vöröshagymát, sóval ízesítjük. A tejből kivett csirkemell szeleteket lisztbe forgatjuk, ezután a hagymás tojásba, majd zsemlemorzsába és újra a tojásos masszába, forró olajban kisütjük.

A tartármártáshoz a hozzávalókat jól kikeverjük a megtisztított, lereszelt vöröshagymával.