Illatos padlizsánkrém turbolyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 padlizsán
  • 3 főtt, kemény tojás
  • bors
  • 1 ek turbolya
  • 1 ek görög széna
  • 2 ek parmezán sajt
  • jó minőségű majonéz

Elkészítése:

A padlizsánokat sütőben megsütöm. Mikor kihűl a belsejét fakanállal egy tálba kanalazom, hozzáadom az aprított tojást. Az egészet botmixer segítségével lágy krémmé mixelem. Mehetnek bele a fűszerek és a majonéz is ízlés szerint.

Már az illatuktól beindul a nyálelválasztás. A végén hozzáadom még a parmezánt is, amitől még különlegesebbé tehetjük ezt a finomságot.

A fűszerekkel érdemes játszani, igazán meglepődhetünk a végeredményen.