Csirkemáj vadasan

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemáj
  • 0,5 dl olaj
  • 2 szál murok
  • 1 szál petrezselyem
  • 1 kis fej zeller
  • 1 hagyma
  • 1 alma
  • 1 burgonya
  • köménymag
  • babérlevél
  • mustár
  • bors

Elkészítése:

A zöldségeket feldaraboljuk, kevés olajon megdinszteljük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és puhára főzzük.

Amikor kész összeturmixoljuk, majd sóval, borssal, mustárral és őrölt köménnyel ízesítjük, majd jól kiforraljuk.

A csirkemájat kevés olajon megsütjük, csak tálalás előtt sózzuk, borsozzuk és a vadas mártással leöntve tálaljuk.

Tipp:

Lehet tenni a vadas szószba ízlés szerint gulyás krémet, erős paprikát. Tálalhatjuk puliszkával, főtt tésztával, esetleg csipetkével.