Hozzávalók:
Piskótához:
Töltelék:
Díszítés:
Elkészítése:
Piskóta: a tojásokat szétválasztjuk. A cukor egyik felét a tojás sárgájába tesszük és habosra felverjük, a másik felét a fehérjéhez adjuk, amiből kemény habot verünk. Egy habverővel a fehérjéből teszünk a sárgájához jól elkeverjük vele, hogy fellazítsa majd a többi habot és lisztet hozzáadjuk és óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük a tésztát majd 160-170 fokon sütjük (fogpiszkáló vagy tűpróba ajánlott).
Töltelék: a tejszínt a porcukor felével habbá verjük. A túrót a citromhéjjal és a porcukor másik felével krémesre keverjük, majd hozzáforgatjuk a tejszínhabot és az elkészített zselatint.
A piskótáról húzzuk le a sütőpapírt, vágjuk ki a karikából, majd egyenesre vágjuk a tetejét. A piskótát egy tányérra helyezzük, visszatesszük rá a karikát és rátesszük az összes tölteléket. Egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket, majd beborítjuk az eperrel. Hagyjuk dermedni kb fél órát.
Közben elkészítjük a zselatint az ételfestékkel, majd óvatosan ráöntjük az epres rétegre. Kb 40 percig hagyjuk dermedni, majd körbevágjuk a karikát forró vizes késsel és levesszük a karikát.
A tejszínt a porcukorral felverjük, majd körbekenjük a torta oldalát és ízlés szerint díszítjük. 16 szeletre jön ki.