Tejszínes túrótorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 ek liszt
  • 12 ek cukor

Töltelék:

  • 50 dkg áttört túró
  • fél cs étkezési zselatin
  • 1 dl víz
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 dl habtejszín
  • 20 dkg porcukor

Díszítés:

  • pörkölt, szeletelt mandula
  • 35 dkg eper
  • 2 cs étkezési zselatin
  • 4 dl víz
  • piros ételfesték
  • 1 dl habtejszín
  • 5 dkg porcukor

Elkészítése:

Piskóta: a tojásokat szétválasztjuk. A cukor egyik felét a tojás sárgájába tesszük és habosra felverjük, a másik felét a fehérjéhez adjuk, amiből kemény habot verünk. Egy habverővel a fehérjéből teszünk a sárgájához jól elkeverjük vele, hogy fellazítsa majd a többi habot és lisztet hozzáadjuk és óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük a tésztát majd 160-170 fokon sütjük (fogpiszkáló vagy tűpróba ajánlott).

Töltelék: a tejszínt a porcukor felével habbá verjük. A túrót a citromhéjjal és a porcukor másik felével krémesre keverjük, majd hozzáforgatjuk a tejszínhabot és az elkészített zselatint.

A piskótáról húzzuk le a sütőpapírt, vágjuk ki a karikából, majd egyenesre vágjuk a tetejét. A piskótát egy tányérra helyezzük, visszatesszük rá a karikát és rátesszük az összes tölteléket. Egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket, majd beborítjuk az eperrel. Hagyjuk dermedni kb fél órát.

Közben elkészítjük a zselatint az ételfestékkel, majd óvatosan ráöntjük az epres rétegre. Kb 40 percig hagyjuk dermedni, majd körbevágjuk a karikát forró vizes késsel és levesszük a karikát.

A tejszínt a porcukorral felverjük, majd körbekenjük a torta oldalát és ízlés szerint díszítjük. 16 szeletre jön ki.