Zöldséges rakott rántott hús

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 5-6 szelet rántott hús (frissen sült vagy akár a vasárnapi ebédről megmaradt is jó)
  • 5-6 nagyobb burgonya
  • 4 édesburgonya
  • 2 közepes hagyma
  • sajt
  • ketchup
  • 5 dl főzőtejszín

Elkészítése:

A rántott húst vékony csíkokra szelem, kirakom vele egy jénai edény alját.

A hagymát és a burgonyákat meghámozom, feldarabolom, a rántott húsra pakolom, majd fűszerezem.

A főzőtejszínt tetszés szerinti mennyiségű ketchuppal simára keverem és ráöntöm az előkészített ételre úgy, hogy mindenütt ellepje. A tetejére sajtot reszelek, majd alufóliával lefedve, 200 °C-on kb 15-20 pperc alatt készre sütöm.

Egy kis tejföllel tálalom.