Diós kakaós süti

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Gyúrt tészta:

  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 3 tojássárgája
  • 30 dkg liszt
  • kevés tej
  • fél cs sütőpor

Piskóta:

  • 2 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 dl olaj
  • 2 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1/2 cs sütőpor

Töltelék:

  • 20 dkg darált dió
  • ízlés szerint cukor
  • baracklekvár

Máz:

  • 1 cs főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • 18 dkg margarin
  • 18 dkg porcukor
  • 2 ek tej

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 4 felé osztjuk. Külön-külön tepsi nagyságúra nyújtjuk.

Megkenjük baracklekvárral, és megszórjuk cukros dióval, majd feltekerjük, mint a bejglit.

A piskóta hozzávalóiból a tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót, és a rudakra öntjük.

Előmelegített sütőben megsütjük.

A bevonathoz gőz felett a margarint a cukorral és a tejjel jó sűrűre kikeverjük. Amikor jól sűrűsödik, hozzákeverjük a vaníliás pudingport, és még tovább keverjük, amíg teljesen sűrű nem lesz. A kihűlt tésztára kenjük.