Epres-krémes csillagok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 5 tojás
  • 5 ek liszt
  • 5 ek kristálycukor
  • 1/2 cs sütőpor
  • 2 ek olaj
  • kevés piros ételfesték

A krémhez:

  • 1 cs vanília ízű Aranka krémpor
  • 3 dl tej

A tetejére:

  • 2 dl cukrozott habtejszín
  • 30 dkg friss eper

Elkészítése:

Az 5 tojásból hagyományos módon piskótát készítünk –sütés előtt a piskóta masszához keverünk egy kevés piros ételfestéket- melyet egy 25 cm x 35-cm nagyságú sütőpapírral bélelt tepsiben megsütünk.

Az Aranka krémport a hideg tejjel elkeverjük, majd robotgép segítségével krémes állagúra keverjük, és egyenletesen eloszlatjuk a meghűlt piskótán.

A tejszínt kemény habbá verjük, és a vaníliás krémre kenjük. Csillag alakú kiszúróval csillagokat készítünk, és minden csillag tetejére teszünk egy-egy epret.