Sajtkrémes bundáskenyér, fokhagymás mártogatóssal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4 szelet kenyér
  • krémsajt (bármilyen ízesítésű jó, én natúr sajtkrémet szoktam használni)
  • 4-5 tojás
  • pici só
  • olaj a sütéshez

A mártogatóshoz:

  • 3-4 mk tejföl
  • kevés majonéz
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • pici só

Elkészítése:

2 szelet kenyeret kicsit vastagabban megkenünk krémsajttal, majd összeborítjuk és félbevágjuk. A felvert tojásokat picit megsózzuk és beleforgatjuk a félbevágott kenyereket. Olajban kisütjük.

A mártogatóshoz a majonézt összekeverjük a tejföllel és kicsit megsózzuk. A fokhagymákat fokhagymanyomón áttörjük és alaposan összedolgozzuk.

Tipp:

Ha natúr sajtkrémet használunk, keverhetünk bele egy kis snidlinget is, nagyon finom ízt kölcsönöz neki.