Gyümölcsös túrókocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 6 db tojás
  • 6 ek porcukor
  • 6 csapott ek finomliszt
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 2 evőkanál víz
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 0.5 csomag sütőpor

Krémhez:

  • 5 dl tej
  • 2 tasak tejszínízű pudingpor
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 25 dkg tehéntúró

Tetejére:

  • 25 dkg eper
  • 1 csomag tortazselé (piros)
  • 3 ek cukor
  • 2.5 dl víz

Elkészítése:

A tészta elkészítése:

A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral és a langyos vízzel, majd az olajat hozzáadva tovább keverjük. A lisztet, a kakaót és a sütőport összekeverjük, majd a felvert tojásfehérjével felváltva a tojásos masszához adjuk.

Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe megsütjük.

A krém elkészítése:

A tejben a pudingot felfőzzük, majd kihűtjük.

A margarint a porcukorral kikeverjük, a kihűlt pudinghoz adjuk a túróval együtt és jól összedolgozzuk.

A kihűlt tésztára simítjuk a krémet.

A gyümölcs zselé elkészítése:

A krém tetejét megrakjuk félbe vágott eperrel.

A tortazselét a csomagoláson szereplő utasítás szerint elkészítjük, majd ha langyosra kihűlt az eperre öntjük.

2 órára hűtőbe tesszük és szeleteljük.