Vaníliás-kókuszos szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 10 tojás
  • 10 ek cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 cs sütőpor
  • 8 ek liszt
  • 2 ek kakaópor

Pudinghoz:

  • 1,3 l tej
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 8 ek cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék

Díszítéshez:

  • díszítő cukor

Elkészítése:

A piskóta hozzávalóiból két lapot sütünk. Az egyik sima a másik kakaós. Sima lap: 5 tojás, 5 ek cukor, 5 ek liszt és 1 cs vaníliás cukor. Kakaós lap: 5 tojás, 5 ek cukor, 2 ek kakaópor, 3 ek liszt és 1 cs vaníliás cukor. Keverjük habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáljuk a lisztet egy tálba és jól keverjük el a sütőporral. A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojás sárgájára szórjuk rá a liszt felét, rakjuk rá a tojásfehérjét és a tetejére a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozzuk össze, úgy, hogy a hab ne törjön össze. Öntsük a tésztát zsírozott, lisztezett tepsibe és előmelegített sütőben süssük készre.

1 l tejbe keverjük bele a cukrot és a kókuszreszeléket, majd tegyük a tűzhelyre melegedni. A maradék tejben keverjük el csomómentesre a pudingporokat, majd ha a kókuszos tej felforrt, folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a pudingport és fűzzük sűrűre. Hagyjuk langyosra hűlni.

Az egyik lapot tegyük vissza a tepsibe, majd kenjük el rajta egyenletesen a krém 3/4-ed részét. Rátesszük a másik lapot és eloszlatjuk rajta a maradék krémet. Ízlés szerint díszíthetjük.