Ropogós csirkecomb hagymás krumpli ágyon

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 8 db csirkecomb
  • 2 kg burgonya
  • 4 fej vöröshagyma
  • 1 ízlés szerint só
  • 1 kk. szárnyas fűszerkeverék
  • 1 kk. durvára darált bors
  • 1 mk. őrölt kömény
  • 1 mk. cayenne-i bors
  • 2 kanál libazsír

Elkészítése:

A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, sózzuk, fűszerezzük a köménnyel, cayenne-i borssal, szárnyas fűszerkeverékkel és durvára darált borssal.

A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk. A hagymákat nagyobb cikkekre vágjuk.

A burgonyát kockákra vagy cikkekre aprítjuk, szárnyas fűszerrel, cayenne-i borssal megszórjuk, majd egy tepsibe terítjük.

Rátesszük a cikkekre vágott vöröshagymát és a befűszerezett csirkecombokat. Hozzáadjuk a libazsírt.

A tepsit előmelegített sütőben, kb. 80-90 percet sütjük.

Köretnek a vele sült burgonyát és salátát kínálunk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!