Besütött zsemle

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 zsemle
  • 12 szelet sonkás szalámi
  • 3 szelet füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 tojás
  • reszelt sajt
  • kevés olaj

Elkészítése:

A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és megfonnyasztjuk az apróra felvágott szalonnával kevés olajon.

A zsemlék tetejét levágjuk, belsejét kiszedjük. Az aljába teszünk 3 szelet szalámit, a hagymás, szalonnás keveréket eloszlatjuk a zsemlékben, majd erre ütünk egy-egy tojást. Megszórjuk kevés sóval, borssal vagy ételízesítővel.

220 fokra előmelegített sütőbe toljuk a zsemléket. 5 perc után átkapcsoljuk a sütőt felső sütésre, majd ha a tojás átsült, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal és addig sütjük, amíg ráolvad.