Pancit

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 fej hagyma
  • 100 g marhahús vagy szalonna
  • fél cs széles metélt
  • fél cs cérnametélt
  • kevés káposzta
  • fokhagyma
  • bors
  • 1-2 szál répa
  • 1 marhahús leveskocka
  • 2-3 fej gomba
  • fél kanál szójaszósz
  • fél zöld paprika

Elkészítése:

A hagymát megpirítom a marhahússal, amit kis kockákra vágok (2-3 cm) és hozzáadom a leveskockát. Felöntöm vízzel utána hagyom párolódni. Mikor forr hozzáadom a paprikát, répát és a szójaszószt. Később belerakom a káposztát és a gombát (a gomba nem fontos bele, de finomabb lesz tőle). Rakhatunk bele még halászlékockát is.

Külön megfőzöm a tésztákat és mikor elfőtte a levét a hús, akkor hozzáadom a tésztát is. Vigyázni kell, hogy a ne legyen sok víz alatta. Utána megsózom, borsozom, ha kell még bele még szójaszósz lehet bele rakni.

Tipp:

Egyszerű és gyors, az a különlegesség van benne, hogy a Fülöp-szigetek legjellemzőbb étele. Nem lehet elrontani.