Tárkonyos, zöldséges csirkekrémleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 evőkanál olaj
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 2 szál sárgarépa
  • 5 dkg szárított vargánya gomba
  • 15 dkg mirelit borsó
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 evőkanál szárított tárkony
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • 1 citrom
  • 0,5 l húsleveslé
  • 0,5 l főzőtejszín

A tálaláshoz:

  • pirított kenyér
  • sajt

Elkészítése:

A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és kevés felhevített olajon megdinszteljük. Félrehúzzuk, rászórjuk a paprikát, átkeverjük és felöntjük 2 dl vízzel. Beletesszük az apróra vágott húst és majdnem készre főzzük.

A majdnem puha húst botmixerrel pürésítjük, hozzáöntjük a húslevet, beletesszük a feldarabolt zöldségeket, citromkarikákat és ízlés szerint fűszerezzük.

Kb 20 perc alatt készre főzzük. A kenyeret megpirítjuk, majd sajtot olvasztunk a tetejére.

Az elkészült levest a sajtot pirítóssal tálaljuk.