Édeskáposzta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • zsír vagy olaj
  • egy nagyobb fej káposzta
  • törött paprika
  • köménymag
  • füstölt sonka/oldalas/húsos szalonna

Elkészítése:

Nagyobb lábosban a zsíron/olajon megpirítom a szeletelt vöröshagymát és a vékony csíkokra vágott káposztát.

Amikor már összeesett a káposzta, csipetnyi köménymaggal, jó evőkanálnyi törött paprikával megforgatom, majd felöntöm vízzel úgy, hogy ellepje.

A tetejére ráteszem a füstölt húst. Ez lehet füstölt sonka, oldalas, húsos szalonna és lassan főzöm fedő alatt.

A hús sósságától függően ízesítem szükség szerint.