Hozzávalók:
Lap:
Krém:
Mellek:
Fondant:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A sütemény alapja egy 5 lapos dobos torta. Egy lap hozzávalói: 3 tojás, 6 dkg porcukor, 6 dkg liszt, 2 g sütőpor. A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét 1 ek porcukorral és csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a maradék cukorral alaposan kikeverjük, majd a habhoz adjuk a sütőporos liszttel együtt és lazán összeforgatjuk, hogy a habot ne törjük össze. Egy 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk és a masszát belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A maradék alapanyagokból elkészítünk még 4 keverést egymás után és kisütjük a lapokat. Nem érdemes egyben bekeverni, mert ha a tészta sokat áll, összeesik a hab és nem lesz jó a piskóta.
A krémhez egy lábasba teszünk vizet a tűzhelyre és felforraljuk. Egy kisebb edénybe beleütjük a tojásokat és a cukrot, majd alaposan összekeverjük. Ha a víz felforrt, a tojásos masszát feltesszük a gőz fölé és addig melegítjük, amíg az ujjunkat nem süti, és folyamatosan kevergetjük. Ha már süti akkor levesszük a gőzről és hozzáadjuk a csokit és a kakaóport, majd kihűtjük. A teavajat és a vajat hozzáadjuk a krémhez, majd robotgéppel alaposan kihabosítjuk.
A mellek hozzávalóit összegyúrjuk, hogy kicsit keményebb legyen. A masszát két részre osztjuk és egyforma, folpackkal bélelt két kis tálkába nyomkodjuk.
A lapokat betöltjük a csokis krémmel, majd a külsejét is körbekenjük bele. A melleket is lekenjük a krémmel, majd felhelyezzük a tortára. Az egészet betesszük pár órára a hűtőbe vagy hidegebb helyre.
A fondanthoz a porcukor felét átszitáljuk ée egy edénybe tesszük. A közepébe mélyedést készítünk. A vízben elkeverjük a zselatint és felmelegítjük. Hozzáadjuk a mézet és a margarint, majd az egészet összemelegítjük (csak annyira, hogy elolvadjon a méz, margarin és a zselatin feloldódjon), majd a porcukorhoz adjuk és fakanállal elkezdjük összedolgozni. Itt akár színezhetjük is mandulaaromával (vigyázzunk, mert a folyadék több cukrot fog felvenni), én itt adtam hozzá a kávéport. Vagy az egészet begyúrjuk fehérrel, majd annyi részre osztjuk, amennyi színt szeretnénk és a végén színezzük.
Ha már nem tudjuk fakanállal keverni, akkor kézzel gyúrjuk és kanalanként adjuk hozzá a cukrot. Arra figyeljünk, hogy tényleg kanalanként adjuk hozzá és alaposan dolgozzuk bele. Akkor éri el a megfelelő állagot, ha már nem ragad a felülete, puha és sima. Nekem kb 90 dkg cukrot vett fel. A fondantot színezzük, majd folpackba és zacskóba csomagoljuk, majd legalább 6 órára, de akár többre is betehetjük a hűtőbe.
Felhasználás előtt átgyúrjuk, ilyenkor kemény lesz, de a kezünk melegétől majd meglágyul kissé. Ha nagyon törne, akkor gyúrjunk bele kevés margarint. 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, kissé nagyobbra, mint a torta. Lazán feltekerjük a nyújtófára és ráterítjük a tortára. Kezünkkel szépen rásimítjuk és eligazgatjuk. A margarinos krém segít megtartani a tortán a fondantot. A testszínű részekre kb 50 dkg fondantot használtam fel. A többit piros ételfestékkel és kakaóporral gyúrtam be és ebből lett a “ruhája” és mellbimbója. A maradék fondantot becsomagoljuk és a következő felhasználásig hűtőbe tesszük.
A díszítéshez vajkrémet használtam. A vajat alaposan kihabosítottam a porcukorral, habzsákba töltöttem és kidíszítettem vele a tortát.