Női keblek torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Lap:

  • 15 tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg finom liszt
  • 10 g sütőpor

Krém:

  • 8 egész tojás
  • 35 dkg cukor
  • 35 dkg főző csoki
  • 5 dkg kakaópor
  • 30 dkg teavaj
  • 20 dkg vaj

Mellek:

  • sütemény szélek, ha nincs, akkor darált keksz is jó
  • baracklekvár
  • kevés csokis krém
  • rumaroma

Fondant:

  • 6 evőkanál víz
  • 1 evőkanál őrölt zselatin (8-10 g)
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál margarin
  • 3 csomag 2 az 1-ben instant kávépor
  • kb 1 kg porcukor

Díszítéshez:

  • 8 dkg vaj
  • 16 dkg porcukor

Elkészítése:

A sütemény alapja egy 5 lapos dobos torta. Egy lap hozzávalói: 3 tojás, 6 dkg porcukor, 6 dkg liszt, 2 g sütőpor. A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét 1 ek porcukorral és csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a maradék cukorral alaposan kikeverjük, majd a habhoz adjuk a sütőporos liszttel együtt és lazán összeforgatjuk, hogy a habot ne törjük össze. Egy 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk és a masszát belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A maradék alapanyagokból elkészítünk még 4 keverést egymás után és kisütjük a lapokat. Nem érdemes egyben bekeverni, mert ha a tészta sokat áll, összeesik a hab és nem lesz jó a piskóta.

A krémhez egy lábasba teszünk vizet a tűzhelyre és felforraljuk. Egy kisebb edénybe beleütjük a tojásokat és a cukrot, majd alaposan összekeverjük. Ha a víz felforrt, a tojásos masszát feltesszük a gőz fölé és addig melegítjük, amíg az ujjunkat nem süti, és folyamatosan kevergetjük. Ha már süti akkor levesszük a gőzről és hozzáadjuk a csokit és a kakaóport, majd kihűtjük. A teavajat és a vajat hozzáadjuk a krémhez, majd robotgéppel alaposan kihabosítjuk.

A mellek hozzávalóit összegyúrjuk, hogy kicsit keményebb legyen. A masszát két részre osztjuk és egyforma, folpackkal bélelt két kis tálkába nyomkodjuk.

A lapokat betöltjük a csokis krémmel, majd a külsejét is körbekenjük bele. A melleket is lekenjük a krémmel, majd felhelyezzük a tortára. Az egészet betesszük pár órára a hűtőbe vagy hidegebb helyre.

A fondanthoz a porcukor felét átszitáljuk ée egy edénybe tesszük. A közepébe mélyedést készítünk. A vízben elkeverjük a zselatint és felmelegítjük. Hozzáadjuk a mézet és a margarint, majd az egészet összemelegítjük (csak annyira, hogy elolvadjon a méz, margarin és a zselatin feloldódjon), majd a porcukorhoz adjuk és fakanállal elkezdjük összedolgozni. Itt akár színezhetjük is mandulaaromával (vigyázzunk, mert a folyadék több cukrot fog felvenni), én itt adtam hozzá a kávéport. Vagy az egészet begyúrjuk fehérrel, majd annyi részre osztjuk, amennyi színt szeretnénk és a végén színezzük.

Ha már nem tudjuk fakanállal keverni, akkor kézzel gyúrjuk és kanalanként adjuk hozzá a cukrot. Arra figyeljünk, hogy tényleg kanalanként adjuk hozzá és alaposan dolgozzuk bele. Akkor éri el a megfelelő állagot, ha már nem ragad a felülete, puha és sima. Nekem kb 90 dkg cukrot vett fel. A fondantot színezzük, majd folpackba és zacskóba csomagoljuk, majd legalább 6 órára, de akár többre is betehetjük a hűtőbe.

Felhasználás előtt átgyúrjuk, ilyenkor kemény lesz, de a kezünk melegétől majd meglágyul kissé. Ha nagyon törne, akkor gyúrjunk bele kevés margarint. 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, kissé nagyobbra, mint a torta. Lazán feltekerjük a nyújtófára és ráterítjük a tortára. Kezünkkel szépen rásimítjuk és eligazgatjuk. A margarinos krém segít megtartani a tortán a fondantot. A testszínű részekre kb 50 dkg fondantot használtam fel. A többit piros ételfestékkel és kakaóporral gyúrtam be és ebből lett a “ruhája” és mellbimbója. A maradék fondantot becsomagoljuk és a következő felhasználásig hűtőbe tesszük.

A díszítéshez vajkrémet használtam. A vajat alaposan kihabosítottam a porcukorral, habzsákba töltöttem és kidíszítettem vele a tortát.