Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Bevonáshoz:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedogozzuk, majd egy órára hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a diót és összekeverjük. Ha túl sűrű lenne adjunk még hozzá tejet. Levesszük a tűzről és a cukrot, citromhéjat is hozzáadjuk.
A tésztát lisztezett deszkán kb 1,5-2 mm vastagra kinyújtjuk és fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Mindegyik kör közepébe teszünk a töltelékből, majd a széleket a töltelékre hajtjuk és eligazítjuk úgy, hogy sütés közben a töltelék ne folyjon ki.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a sütiket és 200 fokra előmelegített sütőben kb 10-15 percig sütjük, amíg pirulni nem kezd.
1 dl tejbe belekeverjük a sárga ételfestéket, majd a maradékba pedig a zöldet. Amikor kihűltek a sütik egyesével lefestjük őket sárágával, majd a végeit a zöldre festett tejbe mártjuk és hagyjuk megszáradni.