Zebra tekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Sárga lap:

  • 4 tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 8 dkg liszt
  • fél cs sütőpor

Barna lap:

  • 4 tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 6 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • fél cs sütőpor
  • 1 ek olaj
  • 1 ek tej

Krém:

  • 4-5 ek cukor
  • 2 cs csokis pudingpor
  • 0,5 l tej
  • 20 dkg teavaj
  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor

Elkészítése:

A sárga lap hozzávalóiból elkészítjük a piskótatésztát, majd egy 35*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk és belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben megsütjük, majd langyosan, papírostól feltekerjük.

A kakaós lapot is elkészítjük a hozzávalókból, majd az is feltekerjük és hagyjuk kihűlni teljesen.

A krémhez a pudingport felfőzzük a tejben a cukorral. A vajat és a margarint kihabosítjuk a porcukorral, majd a langyos pudinghoz adjuk és jól összekeverjük.

Az egyik lapot megkenjük a krémmel, rátesszük a másikat, megkenjük krémmel és szorosan feltekerjük. A külsejét is bevonjuk krémmel, majd hűtőbe tesszük dermedni. A tetejét olvasztott csokival díszíthetjük. Pár óra múlva szeletelhető a süti.