Kelkáposzta fasírozott

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 70 dkg széles csíkokra vágott kelkáposzta
  • 20 dkg puha felvágott (nálam sonkás szalámi) apró kockára vágva
  • 15 dkg reszelt sajt
  • só, bors és őrölt kömény ízlés szerint
  • 4 tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa

Sütéshez:

  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítése:

A kelkáposztát sós vízben majdnem puhára főzzük. Kicsit maradjon roppanós, majd kihűtjük.

A felvágottat összekeverjük a reszelt sajttal, ízesítjük, majd hozzáadjuk a felvert tojásokat, zsemlemorzsát és a kihűlt kelkáposztát. 20 percet hagyjuk állni.

A masszából kis golyókat formázunk, meghempergetjük zsemlemorzsában, majd forró olajban aranybarnára sütjük.

Hasábburgonyával, tartármártással nagyon finom ebéd lesz belőle.