Vendégváró szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 2 tojás sárgája
  • 1 ek víz
  • 2 ek rum
  • 1/2 cs sütőpor
  • 5 dkg porcukor

Töltelék:

  • 6 tojás sárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 6 db reszelt alma
  • 20 dkg darált dió
  • 2 ek kakaópor
  • 6 tojás fehérje
  • 1/2 cs sütőpor
  • 2-3 ek zsemlemorzsa

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból begyúrjuk a tésztát, majd két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk 30*40 cm-es téglalappá, majd beleterítjük a tepsibe, amit előtte kivajaztunk és liszteztünk, vagy sütőpapírral béleltünk.

A töltelékhez a sárgákat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a lereszelt almát, amit nem facsarunk ki, majd beleforgatjuk a diót, kakaóport, morzsát, sütőport és a fehérjék keményre vert habjával lazítjuk. Az így kapott tölteléket a tésztalapon eloszlatjuk, majd befedjük a maradék tésztával, amit előtte kinyújtottunk. A tetejét villával megszurkáljuk.

180 fokra előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük. Ha kihűlt a tetejét olvasztott csokival díszítjük.