Steak szűzpecsenyéből

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 60-70 dkg szűzpecsenye
  • őrölt bors
  • chili por
  • 0,5 dl oliva olaj

Elkészítése:

A húst megtisztítjuk, lehártyázzuk. Az olíva olajhoz keverjük a chili port és az őrölt borsot. Néhány órára, de akár egy éjszakára is benne hagyhatjuk a húst.

Kivesszük a pácból és megsózzuk. Pár csepp olajat forrósítunk és a szűzpecsenyét minden oldalán 2-2 percig sütjük. Ha jól átsülten szeretnénk, 4-5 percig sütjük oldalanként.

10 percig pihentetjük, majd kb. 1 cm vastag szeleteket vágunk és tálaljuk.