Zalai laktató

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1,5 kg savanyú káposzta
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 szelet füstölt kolozsvári szalonna
  • 8db. közepes burgonya

Elkészítése:  Az apróra vágott hagymát zsírban megdinszteljük, hozzáadjuk a káposztát, és fedő alatt kb. fél órát puhítjuk. A kolozsvári szalonnát vízbe megpároljuk, majd pirosra sütjük, apróra vágott fokhagymával megszórjuk.  A héjában főtt burgonyát megpucoljuk, és 4-6 szeletre vágjuk. Tányérra tesszük, rátesszük elosztva a káposztát, és a szalonnát. Ízlés szerint meghintjük őrölt paprikával