20 perces halas tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 1 tonhal konzerv növényi olajban
  • 1 kis pohár tejföl
  • 200 ml  főzőtejszín
  • 2 gerezd duci fokhagyma
  • só, bors
  • 1 cs durum penne tészta

Elkészítése:

A tésztát a szokásos módon feltesszük főni. Közben elkészítjük a halas mártást. A halkonzervet az olajjal együtt lábosba tesszük és átpirítjuk. Hozzányomjuk a fokhagymákat és együtt pirítjuk. Amikor jön a fokhagyma illata, beleöntjük a tejszínt és felforraljuk.

Hozzáadjuk a telfölt is, sózzuk, borsozzuk és addig kevergetjük, amíg mártás sűrűségű lesz. 1-2 perc. Közben a tésztát leszűrjük és lehet tálalni.

Tipp:

Azért szeretem ezt az ételt, mert pillanatok alatt elkészül és nagyon ízletes.