Kinder szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 25 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek holland kakaópor
  • 2 ek méz
  • 2 egész tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 45 dkg liszt

Krém:

  • 7 dl tej
  • 1 púpos ek liszt
  • 2 cs tejszín ízű pudingpor
  • 2 dl tejföl
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

Tetejére:

  • 10 deka étcsoki
  • 5 deka margarin
  • fél deci étolaj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit a liszt és a szódabikarbóna kivételével gőz felett besűrítjük. Még melegen hozzáadjuk a szódabikarbónás lisztet. Két lapot sütünk belőle egy 22*24 cm-es sütőben, 180 fokon.

A krémhez a tejben elkeverjük a pudingporokat és a lisztet csomómentesen, majd folytonos keverés mellett besűrítjük. Ha langyosra hűlt hozzáadjuk a porcukrot és a margarint, majd alaposan kihabosítjuk, végül a tejfölt is belekeverjük.

Az egyik lapra rákenjük a krémet, befedjük a másik lappal és a tetejét a gőz felett összeolvasztott csokival, margarinnal és olajjal vonjuk be. Másnap szeleteljük.