Sült kacsacomb petrezselymes újkrumplival, fehérboros fehérkáposztával, tormával és barackbefőttel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 db kacsacomb
  • 4 db újkrumpli
  • 2 szál petrezselyem
  • 20 dkg savanyított képoszta
  • 1 dl fehérbor
  • 2 db babérlevél
  • köménymag
  • őrölt fekete bors
  • 1 ek ecetes torma
  • 2 ek barackbefőtt
  • olívaolaj

Elkészítése:

A kacsacombokat sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk olajjal és betesszük a hűtőbe egy éjszakára.

Másnap mellérakjuk az újkrumplit és a káposztát, babérleveleket rakunk rá, borsozzuk, majd locsolunk rá egy kevés fehérbor. 200 fokos sütőbe tesszük, majd a sütés vége felé megszórjuk vagdalt petrezselyemmel.

 

Tipp:

Egy finom, ünnepi fogás.