Falusi káposztaleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg káposzta
  • 20 dkg kolbász
  • 30 dkg burgonya
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 csapott ek liszt
  • 2 l víz
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítése:

A szalonnát felaprítjuk, zsírjára sütjük, rátesszük a kockára vágott hagymát és a karikára vágott kolbászt. Megszórjuk fűszerpaprikával és felengedjük vízzel.

Beletesszük a vékony cikkekre vágott kolbászt, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Amikor már majdnem puha a káposzta hozzáadjuk az apróra kockára vágott krumplit és készre főzzük.

Lisztet kikeverjük a tejföllel és behabarjuk.