Tavaszi virslis batyu

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 40 dkg virsli
  • 10 dkg sajt
  • 10 dkg bacon
  • 4 közepes újhagyma
  • 2 ek mustár
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 1 db tojás (lekenéshez)

Elkészítése:

A leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és 9 db téglalapot vágunk. Mindegyik darab tésztára teszünk 1-1 db szalonnát, megszórjuk apróra vágott újhagymával és reszelt sajt felével.

Virsliket megkenjük mustárral, a szalonnára helyezzük, majd a tésztát lazán ráhajtjuk, széleit összenyomkodjuk, és olajjal kikent tepsibe tesszük.

Felvert tojással lekenjük, maradék reszelt sajttal megszórjuk, és pirulásig sütjük.