Húsvéti kaszásleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • Sonkalé
  • 1 fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • babérlevél
  • tejföl
  • főtt tojás
  • kevés liszt

Elkészítése:

A Húsvéti sonkát föltesszük főni. A vízbe teszünk egy hagymát, pár gerezd fokhagymát, borsot és babérlevelet. Ha puha a sonka, kivesszük, a levét leszűrjük és behabarjuk a levest. Betétnek apró kockára vágott kemény tojást teszünk a tányérba, majd rámerjük a leves.

Tipp:

Természetes attól függ a leves mennyisége,mekkora a sonka,hány tagú az asztaltársaság.