Citromos halkrém

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 konzerv füstölt sprotni
  • 1 konzerv más olajos hal (esetemben hering)
  • fél citrom leve
  • 2 ek magozott olajbogyó (kb 10 szem)
  • 15-20 szem kapribogyó
  • 5 dkg vaj
  • 2 kk mustár
  • 2 ek majonéz
  • esetleg só, őrölt bors, én nem tettem, enélkül is remek volt

Elkészítése:

A halakról leöntjük az olajat és egy magasabb falú edénybe tesszük. Hozzáadjuk az olajbogyót és a kapribogyót, vajat, mustárt, majonézt, megöntözzük a citromlével.

Botmixerrel krémesre turmixoljuk. Tányérba vagy tálkába szedjük, citromkarikával, petrezselyemmel díszítjük.