Májas karaj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg karaj
  • 25 dkg májkrém
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 ek mustár
  • só, bors

Panírozáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítése:

A karaj szeleteket vékonyra klopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk.

Elkészítjük a májas krémet, amihez a májat összekeverjük a lereszelt (vagy apróra kockázott) vöröshagymával és a mustárral. Ha kell, sózzuk és borsozzuk.

Amikor kis levet engedett az előre sózott hús, ezt a krémet rákenjük az egyik szelet húsra, majd befedjük a másikkal. Ezt addig ismételjük, míg el nem fogy a húsunk.

Ezután panírozzuk és bő olajban kisütjük.

Köretként bármit készíthetünk.