Tepsis rizses hús

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 nagy pohár tejföl (370 g)
  • 1 tejfölös pohár nyers rizs
  • 30 dkg füstölt szalonna
  • 50-60 dkg hús (csirkemell vagy sertés lapocka)
  • 1 tejfölös pohár víz
  • ételízesítő ízlés szerint

Elkészítése:

A tejfölt elkeverjük a vízzel és egy tepsibe öntjük. A tejfölös pohárban kimérjük a rizst, majd azt is a tepsibe öntjük, ízesítjük és jól elkeverjük.

A húst vékony szeletekre vágjuk és a rizs tetejére fektetjük a szeleteket egy rétegben. A szalonnát kisujjnyi csíkokra vágjuk és kb 2 centinként rárakosgatjuk a hús tetejére.

Lefóliázzuk. Jól előmelegített sütőben (gázsütőben a legnagyobb fokozat) 1 óra alatt elkészítjük.

Tipp:

A húst nem szoktam megsózni, mert a szalonna elég sós.