Parmezános spagetti kékkagylóval és rukkolával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 konzerv kékkagyló (én füstöltet vettem, ami repceolajban van eltéve)
  • spagetti tészta
  • parmezán sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés kápia paprika
  • rukkola

Elkészítése:

A tésztát főzzük ki a megszokott módon. Egy serpenyőben hevítsünk némi vajat, erre tegyük a préselt fokhagymát, amit rövid ideig pároljunk.

Tegyük rá a tésztát, keverjük jól össze. Szórjuk meg parmezánnal. Most már mehet rá a kagyló, a rukkola és a karikázott paprika. Fűszerezzük még ízlés szerint, végül szórjuk meg még parmezán sajttal.

Tipp:

A rukkola és a paprika tetszés szerint mehet bele, ezért nem írtam mennyiséget.