Hozzávalók:
8 darab muffinhoz
Elkészítése:
Sütőt előmelegítjük 190 fokra, a muffin sütő formát papír kapszlikkal kibéleljük.
Az almát lereszeljük (kb 4 közepes alma) és a citromlével meglocsoljuk. Az aszalt gyümölcsöket, a mogyorót és a csokoládét késsel felaprítjuk, majd félre tesszük.
A tojásokat cukorral kihabosítjuk, majd a vajjal, vagy margarinnal simára keverjük. Ehhez a masszához adjuk a reszelt almát, aminek levét enyhén kinyomkodjuk, majd liszt-zabpehely-só-fahéj keveréket is bele forgatjuk.Végül az előzőleg felaprított hozzávalókat keverjük bele.
A papír kapszlikat 3/4 részig megtöltve, forró sütőbe toljuk és 20 perc elteltével, tűpróbával ellenőrizzük átsültek-e a sütemények.
Még forrón tetejüket vékonyan átkenjük baracklekvárral és meghintjük zabpehellyel.(opcionálisan)
Az energiát adó muffinok, biztosítják az energiát a következő étkezésig.
Jó sütögetést! Jó étvágyat hozzá! :)
Tipikusan “mindent bele sütemény” … reggelire szántam a gyerkőcöknek egy nagy pohár tej kísérőjeként. Olyan dolgokat próbáltam össze válogatni a polcról, amit egyenként is szívesen fogyasztanak, és tápanyagokban is gazdagok.
Jelentem elfogyott :)