Hamis lúdláb torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 tojás
  • 1 dl étolaj
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

Krém:

  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • rumaroma

Máz:

  • 20 dkg tortabevonó csokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése:

A tésztához a tojásfehérjékből kemény habot verünk, közben folyamatosan adjuk hozzá a cukrot, majd hozzákeverjük a tojás sárgákat, a lisztet, a kakaóport, a sütőport és az olajat. Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a tésztát és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

A krémhez a tejet a liszttel sűrű krémmé főzzük. A margarint a porcukorral, a kakaóval és a rumaromával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a langyos krémet.

A kihűlt tésztát félbevágjuk, közepét megkenjük a kihűlt krémmel és hűtőbe tesszük, hogy picit dermedjen. Később olvasztott csokival leöntjük és tetszés szerint díszítjük.