Indiáner

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 2 dkg cukor
  • 4 dkg liszt
  • 10 ml víz
  • 2 dl tejszín
  • 2 dkg porcukor
  • 10 dkg bevonó csokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítése:

A tojásokat ketté választjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Külön edényben a tojássárgát a vízzel és a liszt felével ( nagyobb anyaghányad esetén a csomómentesre keverjük. Ehhez adagoljuk a tojásfehérje habot, majd a lisztet is. Habzsákból sütőpapiros lemezre 5 centiméter átmérőjű félgömböket formázunk. 170 fokon 10-12 percig sütjük.

Az egyik felének a tetejét levágjuk (ez lesz az alja).Ezeket lecsokizzuk.(én szoktam csak a tetejét csokizni,vagy csak megcsurgatni.Tejszínt habbá verjük a cukorral és habzsákkal megtöltjük az alsó(leegyenesített ) félgömböket.tetejét rárakjuk.8-10 db lesz belőle.

Tipp:

Szoktam főzés nélküli vanília pudingot tejjel sűrűre kikeverni és ezt tejszínhabbal lazítani és így vaníliás lesz a krém.