Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Külön edényben a tojássárgát a vízzel és a liszt felével ( nagyobb anyaghányad esetén a csomómentesre keverjük. Ehhez adagoljuk a tojásfehérje habot, majd a lisztet is. Habzsákból sütőpapiros lemezre 5 centiméter átmérőjű félgömböket formázunk. 170 fokon 10-12 percig sütjük.
Az egyik felének a tetejét levágjuk (ez lesz az alja).Ezeket lecsokizzuk.(én szoktam csak a tetejét csokizni,vagy csak megcsurgatni.Tejszínt habbá verjük a cukorral és habzsákkal megtöltjük az alsó(leegyenesített ) félgömböket.tetejét rárakjuk.8-10 db lesz belőle.
Szoktam főzés nélküli vanília pudingot tejjel sűrűre kikeverni és ezt tejszínhabbal lazítani és így vaníliás lesz a krém.