Gombával, májjal töltött csirkecomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 jó nagy csirkecomb
  • 4 zsemle
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg csirkemáj
  • 1 tojás
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • bors
  • majoránna
  • petrezselyem
  • ételízesítő
  • étolaj

Elkészítése:

A csirkecombokat tisztítás után besózzuk, kicsit állni hagyjuk, bőrüket óvatosan fellazítjuk.

A gombát, májat, vöröshagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A zsemléket beáztatjuk, a petrezselymet finomra aprítjuk. 2-3 evőkanál olajon a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a gombát és addig pároljuk, amíg a leve elfő. Beletesszük a májat, majd a máj fehéredéséig pirítjuk (kb 2-3 perc). Rászórjuk a fűszereket, petrezselymet, jól átkeverjük, majd a kinyomkodott zsemlékkel és a tojással jól összedolgozzuk.

Megtöltjük a combokat, majd alufóliával fedett tepsiben kb 180 fokos sütőben 1,5 órát sütjük. Levesszük az alufóliát róla és néha meglocsolva szép pirosra pirítjuk.

Tipp:

Párolt káposztával az igazi.