Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst kiklopfoljuk. Sózzuk, frissen őrölt borssal megszórjuk és egy evőkanálnyi olvasztott vajjal kevert olajon a szeletek mindkét oldalát alaposan átsütjük, majd fedő alatt puhára főzzük úgy, hogy mindig csak annyi húslevest adunk hozzá, hogy oda ne égjen.
Amíg puhul a hús, egy másik edényben olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, jól összesütjük és felöntjük egy kevés húslével. Mire a paradicsom szétfő, a hús is megpuhul. Ha jól dolgoztunk, a serpenyőben kellemesen pirult, de szaftos hússzeletek lesznek, melyeket kiteszünk egy tálba és melegen tartunk.
A paradicsomos szaftot összeöntjük a hús alatt maradt szafttal, átturmixoljuk, hogy kellemes, sima mártást kapjunk, majd felöntjük főzőtejszínnel, ha kell sózzuk, borsozzuk és még egyszer átforraljuk.
Tálaláskor a mártást a húsra adagolva vagy külön mártásos tálban is kínálhatjuk.
Burgonyapürével, rizzsel, gnocchival is fejedelmi étel.