Forrázott saláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 1 fej jégsaláta, vagy bármilyen más saláta
  • 6 szelet bacon darabokra vágva
  • 3 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 5 evőkanál víz
  • 5 evőkanál ecet
  • 3 evőkanál cukor
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítése:

A salátát leveleire szedjük, majd egy tálba helyezzük.

Egy serpenyőben megpirítjuk a bacon-t, majd félidőnél hozzáadjuk a fokhagymát és a fokhagymával együtt ropogósra pirítjuk.

Kivesszük  a bacon-t a serpenyőből, a serpenyőben maradt zsírhoz adjuk a vizet, az ecetet és a cukrot, majd felforraljuk. Visszatesszük bele a bacon-t és az egészet ráöntjük a salátára. Sózzuk, borsozzuk, majd óvatosan összekeverjük.