Citromos csirke tejszínes spenóttal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 4 szelet bacon szalonna
  • 2 szem paradicsom
  • 1/2 citrom
  • só,bors,oreganó, őrölt paprika
  • olaj
  • vaj
  • 1 doboz bébi spenót
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 szál újhagyma
  • szerecsendió
  • 3 szem krumpli
  • 6 gerezd fokhagyma
  • rozmaring

Elkészítése:

A krumplit alaposan mossuk meg, negyedeljük, és héjastól tegyük fel sós vízben főni, épp hogy lepje el. Amikor megpuhult, akkor csepegtessük le és kevés olajon, futtassunk meg egy csokor rozmaringot, babért, aztán halmozzuk rá a krumplit.

Sütés közben reszeljünk rá 3 gerezd fokhagymát. Pirítsuk meg, de vigyázzunk a fokhagyma oda ne égjen. A csirkéhez egy tálba szórjunk sót, borsot, oreganót, paprikát, olajjal keverjük össze és pácoljuk be vele a húst. Amikor ez megvan, akkor forró serpenyőbe kis olajat és egy diónyi vajat tegyünk, a húst pirítsuk meg mindkét oldalán benne. Ezután tegyük egy sütőedénybe, mellé szeleteljünk citromot, paradicsomot és a serpenyőben levő zsiradékot öntsük alá.

A húsra tegyünk egy pár szelet bacont, és mehet a sütőbe kb. 20 percre. Kevés vajon futtassuk meg a felkarikázott újhagymát, majd lángról kicsit levéve reszeljünk rá 3 gerezd fokhagymát. Öntsük fel 1 dl vízzel és a pároljuk 5 percig. Aztán halmozzuk rá a megmosott spenótot, fonnyasszuk meg, főzőtejszínnel húzzuk össze. Szerecsendióval, sóval ízesítsük.