Baconba göngyölt nyúlgerinc

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 nyúlgerinc
  • 4 szelet bacon
  • őrölt kakukkfű
  • morzsolt zsálya
  • 1 ek zsiradék
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A nyúlgerincet puhára főzzük sós, fokhagymás vízben. Mikor puha 4 darabra szedjük ( ízületeknél könnyen szétszedhető).
Mindegyiket begöngyöljük baconba, fa fogpiszkálóval megtűzzük.

Egy serpenyőben a zsiradékot felmelegítjük, hozzáadjuk a zsályát, kakaukkfüvet, beletesszük a húst, vizet öntünk alá és mindegyik oldalát megpirítjuk.