Harcsapaprikás túrógaluskával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 60 dkg harcsafilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 paradicsom
  • 4 karika paprika (nálam most kápia)
  • bors
  • 1 dl tejföl
  • őrölt paprika

Galuskához:

  • 2 tojás
  • 10 dkg túró
  • 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt

Elkészítése:

A hagymákat, a paradicsomot, a paprikát kevés zsiradékon megfonnyasztom, sózom, borsozom, paprikázom, majd kevés vízzel felengedem. Jó sűrű alapot készítek. A halat kockára vágom és amikor jól megfőtt a hagyma, akkor beleteszem és felengedem 3 dl vízzel. Kb 20 percig főzöm, majd a tejföllel behabarom.

A galuskához a tojást 1 dl vízzel elkeverem és hozzáadom az áttört túrót. Liszttel nokedlitésztát készítek és sós, olajos, forró vízbe szaggatom és kifőzöm.