Háromsajtos csirkemell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 1/2 szál póréhagyma
  • 6 dkg márványsajt
  • 10 dkg ementáli sajt
  • 10 dkg edami sajt
  • 2 dl főzőtejszín
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítése:

A csirkemellet felszeleteljük hosszában, majd borsozzuk, sózzuk és kevés zsiradékon megpirítjuk.

A sajtokat feldaraboljuk, tejszínnel és kevés vízzel feltesszük főni. Amikor felolvadt, akkor megkóstoljuk a sósságát (változóan sósak a sajtok), ha kell akkor ízesítjük, szerecsendiót reszelünk bele. Amikor a csirkemellet elkészítettük a hátramaradt zsiradékon a felkarikázott hagymát is megpirítjuk, majd a húsra halmozzuk. A szószt tálaláskor öntjük a csirkére.