Mandulás linzer

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 8 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 15 dkg margarin
  • 5 dkg darált mandula
  • 1 tojássárgája

A töltéshez:

  • baracklekvár

A linzerek bevonásához:

  • 10 dkg olvasztott kakaós csokoládé
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 2 ek mandulaforgács

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd különböző formákkal kiszúrjuk és 180 fokra melegített sütőben, sütőpapírral fedett tepsiben megsütjük.

Amikor kihűltek a linzerek lekvárral összeragasztjuk. A linzer egyik felét mártjuk olvasztott csokoládéba és mandulaforgáccsal díszítjük.

Felét fehér csokival is díszítettem.