Könnyű zöldséges egytál

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 10 dkg brokkoli
  • 10 dkg karfiol
  • 10 dkg kelbimbó
  • 10 dkg cukorborsó
  • 10 dkg kukorica(konzerv)
  • 10 dkg gomba
  • Kis ételézesítô(vegeta)
  • 3-4 db tojás
  • Só, bors, szerecsendió,
  • 8-10 db koktélparadicsom
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A brokkolit, a karfiolt, a kelbimbót és a borsót forrásban lévő vegetás vízben előfőzzük. Közben tűzálló edénybe tesszük a kockákra vágott gombát és a kukoricát.

A tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a sárgáját, majd fűszerezzük. Miután leöntöttük a vizet a zöldségekről, beleöntjük őket a tűzálló tálba és elkeverjük a gombával és a kukoricával. Ráöntjük a tojáshabot, majd összekeverjük.

A tetejére rászórjuk a paradicsomot, majd megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb fél óráig sütjük.

Tipp:

Könnyű vacsorának, vagy akár köretként is fogyasztható.